gebaande weg


gebaande weg 1.0

weg die men goed begaanbaar of berijdbaar heeft gemaakt door oneffenheden en hindernissen te verwijderen

Algemene voorbeelden


In de Hebreeuwse tekst staat het woord 'mecillah' wat een aanduiding is van een aangelegde weg, want in die tijd liepen er vele ongebaande sporen en weggetjes door het land doordat daar toevallig regelmatig mensen en dieren langskwamen. Maar een gebaande weg was een weg die met veel mankracht werd aangelegd, en dit soort wegen werd ook wel aangeduid als een koninklijke weg.

https://www.dagelijkswoord.nl/3192,

Triumph heeft op de Tiger Explorer de nieuwste technieken toegepast, die volledig zijn toegespitst op de rijder. Zo zijn zowel de prestaties als het rijcomfort verbeterd, alles met één ultiem doel: u een fantastische reis te bezorgen, of u de gebaande weg volgt, of de wildernis opzoekt.

http://www.motorbeursutrecht.nl/nl-NL/Bezoeker/Nieuws/Nieuwste-modellen/Triumph.aspx,

Het huren van een auto kan onpraktisch en duur zijn, hoewel het van essentieel belang kan zijn als u de gebaande weg wilt verlaten bij excursies buiten Dublin.

https://www.klm.com/destinations/nl/nl/europe/ireland/dublin/practical-info

Als je de gebaande weg verlaat heb je de beschikking over een 4x4. Om de reisafstanden te beperken maak je verder twee binnenlandse vluchten.

http://www.tripline.net/trip/Turkmenistan%3A_van_de_gebaande_weg-13704775457410058873D4A9D6F8CEF3,

Het was even struinen door het dichte bos om weer op de gebaande weg te komen.

https://www.ivn.nl/afdeling/oost-achterhoek,

gebaande weg 2.0

bekende, beproefde of vertrouwde handelwijze waarvan men op voorhand weet dat zich geen onvoorziene situaties voordoen en die daardoor als vanzelfsprekend of gemakkelijk geldt
Vaak in verbindingen als een gebaande weg bewandelen, de gebaande weg volgen, gebaande wegen bewandelen; vaak in negatieve zin met de bijgedachte dat het genoemde al te vaak is beproefd en daardoor als onvoldoende dynamisch of vernieuwend geldt.

Algemene voorbeelden


Zie je jezelf als een analyticus die verder kijkt dan de gebaande weg? Wil je werken in een uitdagende internationale omgeving?

https://www.linkedin.com/start/join?trk=login_reg_redirect&session_redirect=https%3A%2F%2Fwww.linkedin.com%2Fjobs%2Fview%2F188553554,

Op muziekgebied dwaalde ik echter af van de gebaande weg van de elkaar opvolgende commerciële (jeugd)stijlen en ging zelf zoeken naar wat ik mooi vond.

http://www.pansophia.nl/academie_pansophia/wp-content/uploads/2016/01/Hans-Eisma-Met-je-innerlijk-kind-terug-naar-je-jeugd.pdf,

Sta jij jezelf het wel toe om af en toe eens een beetje te filosoferen of mag jij van jezelf alleen maar de gebaande weg bewandelen?

http://forum.fok.nl/topic/1690706,

Soms moet men gewoon eens experimenteren en niet de gebaande weg volgen.

http://www.groeninfo.com/forum/algemeen_bloemen_en_planten_forum/37022-tuingeranium.html#.V7cVXivgXL4,

Veel mensen zitten juist vast doordat ze de gebaande wegen bewandelen: het is of links of recht. Creatieve mensen bekijken de wereld heel anders: naast het gebaande links en recht, bestaat er ook zoiets als boven en onder.

http://visionarylife.nl/persoonlijke-ontwikkeling/waarom-creatief-omhelzen/,

gebaande weg 3.0

iets wat al bekend en voorbereid is en daardoor gemakkelijk is

Algemene voorbeelden


De (met ontwikkelingsmateriaal) gestructureerde leerweg voor elk van de genoemde leervakken is dus zo'n gebaande weg naar cultuur.

http://www.kelpin.nl/fred/download/montessori/kosmisch/vertellingen/vertellingeninleiding.pdf

Advisering is maatwerk en is voor Fixview geen vooraf gebaande weg. Elke situatie vraagt om een eigen benadering en leidt tot een specifiek traject.

http://www.fixview.nl/managementsupport,